Anasayfa Carte d’Or ile Vişneli Krem Karamel

son eklenenler

Carte d’Or ile Vişneli Krem Karamel
Cuma, 20 Ocak 2012 14:18

 

Genelde paketlerin üzerindeki tarifi bire bir uygulamam. Mutlaka kendi damak zevkim ile birleştirip mini ilaveler yaparım.

Carte d’Or`un Krem Karamel ürününde nasıl bir ilave yapsam diye düşündüğümde aklıma tatlı ve ekşinin muhteşem uyumu geldi. Ve tabi ki en sevdiğim ekşi lezzet Vişne ilave ederek çok güzel bir tatlı yaptım.Vişneleri tatlıyı kaselere paylaştırıp biraz soğuttuktan sonra koydum. Aksi taktirde vişneler kasenin dibine düşerdi.

Ufak bir püf noktası da; paketin içindeki karamel sosu kaselerin dibine dökerken fazla dökmemeye gayret edin. Aksi taktirde tatlının tadı karamelden dolayı biraz acı oluyor.

Pakette 2 poşet için 1 lt süt yazıyordu. Vişnenin de tatlıyı biraz yumuşatacağını düşünerek 850 ml süt ilave ettim. En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirmenizi tavsiye ederim. Lezzeti daha güzel oluyor.

Carte d’ Or Krem Karamel seni de pek sevdimSmile

Sevgiler 

CARTE D'OR İLE VİŞNELİ KREM KARAMEL (6-8 porsiyon) 

Malzeme

1 Paket (2 poşet) Carte d’Or Krem Karamel, 850 ml süt, 150 gr Vişne. 

Yapılışı

Carte d’Or Krem Karamel paketinin içindeki karameli mini kaselere döküp yayın. Kaseleri buzdolabına kaldırıp karamelin sertleşmesini sağlayın. 850 ml sütü tencereye dökün. Üzerine Carte d’Or Krem Karamel poşetlerini döküp iyice karıştırın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 3-4 dk daha kaynatın ve ocaktan alıp 5 dk bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kaselere krem karameli paylaştırın. Oda sıcaklığında 30 dk bekleyin. Üzeri kabuk tutmuş ve az koyulaşmış tatlılara derin dondurucudan çıkardığınız vişne tanelerini paylaştırın. Kaseleri buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirin. Ters çevirip servise sunun.

Bu İçerik434 Defa Okunmuştur
 

Yorumlar  

 
0 #7 pelin 2012-02-03 20:00 Ben daha denemedim :)) ama böylesi pek güzel olmuş.. ellerine sağlık.. Alıntı
 
 
0 #6 hepleziz.com 2012-01-24 21:30 Krem karamele bayılırım ,geçenlerde çikolatalı krem karamel yapmıştım ,vişne ile de çok güzel olmuştur eminim, ellerine sağlık Tijencim, sevgiler.. Alıntı
 
 
0 #5 evatolyesi 2012-01-24 19:58 Çok lezzetli görünüyor tijencim ellerine sağlık, sevgiler… Alıntı
 
 
0 #4 Senem Deniz Çabuk 2012-01-24 02:36 Çok güzel olmuş. Bu ara ne yedim bu tatlıdan :)) Alıntı
 
 
0 #3 müjde 2012-01-21 17:32 Ellerine sağlık Tijenciğim.Herzamanki gibi enfes olmuş.Sevgiler… Alıntı
 
 
0 #2 behiye 2012-01-20 23:56 creme caramel tariflerinde yumurta hep fazla diye denemeye korkuyorum,,bu şekilde güzelmiş :))afiyetler olsun.. Alıntı
 
 
0 #1 oZGe 2012-01-20 17:42 Aaa çok lezzetli gözüküyor. Ben bir krem karamel tutkunu olarak hemen denemek istiyorum bunu. Hem de ilk fırsatta. Alıntı
 

Yorum ekle