| Krema Soslu İGLO Alaska Mezgiti |
| Perşembe, 21 Mayıs 2009 05:29 |
|
Yemek yapmayı ve özellikle değişik tatlar sunmayı çok seviyorum. Ama insanın küçük bir oğlu olunca bazen yemek yapmak çok zor olabiliyor Böyle durumlarda pratik yemekler benim için harika oluyor. Ancak pratik olmasının yanı sıra tabi ki esas önemli olan sağlıklı ve besin değeri yüksek olması gerekiyor. Size daha önce de anlattığım gibi İGLO ürünlerini çok kaliteli, sağlıklı bulduğum için sık sık kullanıyorum Dün akşam İglo ürünlerinden Doğal Omega 3 Kaynağı Alaska Mezgiti yaptım. Harika oldu. İçinde hiç kılçık olmadığından dolayı çok ta kolay yiyebildik. %100 fileto balık. Tavada kızartıldığında dışı kıtır kıtır içi yumuşacık. Çabuk piştiği için de evim hiç balık kokmadı. Buzluktan çıkarır çıkarmaz hemen pişirebiliyorsunuz. Ben unlayıp kızarttım. Ancak siz isterseniz fırında yada mikrodalga da pişirebilirsiniz. Unlamak yerine isterseniz önce un ardından çırpılmış yumurta son olarak ta galeta ununa bulayıp kızartabilirsiniz. Çeşitlendirmek sizin elinizde. Garnitür olarak kızartılmış patates yerine haşlanmış patates yada sebze sote tercih edebilirsiniz. Eğer çok daha pratik bir garnitür isterseniz İGLO nun garnitürleri, sebzeleri veya Prenses Patates ile de servis edebilirsiniz. Kremalı sos mezgitin lezzetini daha da güzelleştirmiş. İstediğiniz baharatları da ekleyerek daha da değişik soslar elde edebilirsiniz. Sizde hem sağlıklı hem de pratik bir yemek yapmak istiyorsanız İGLO Alaska Mezgiti mutlaka deneyin derim
KREMA SOSLU İGLO ALASKA MEZGİTİ Malzeme 1 adet İGLO Alaska Mezgiti, 1 kutu krema, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2 adet taze soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvıyağı, tuz, karabiber, 3 adet iri boy patates, kızartmak için sıvıyağı, un Yapılışı Patateslerin kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip derin bir kabın içine koyun. üzerini geçecek kadar su koyup buzluğa kaldırın. 2 saat kadar bekletin. Sos için sos tenceresine sıvıyağı ve tereyağını koyun.Yağ ısındıktan sonra incecik kestiğiniz taze soğanları ekleyip 2 dk kadar soteleyin. Ardından limon suyunu ekleyin. Son olarak kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Fritöz veya kızartma tenceresine sıvıyağı koyun. patatesleri buzluktan çıkarın. Kabından kızartacağınız kadar patates alıp süzgece koyun. Elinizle de ovuşturarak suyunu süzün. İyice ısınmış yağa alıp kızartın. Kağıt havlu serdiğiniz tabağa patatesleri alın. Patatesler bitene kadar işlemleri yapın. Balıkları kızartmak için tavaya 1 çay bardağı kadar sıvıyağ döküp ısıtın. Mezgitleri buzluktan çıkarın. Tabağa biraz un alın. Mezgitleri una bulayın. Isınmış olan yağa koyup orta ateşte her iki yüzünü de kızartın. Yaklaşık 10 dk da pişiyor. Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alın. Üzerine mezgitleri koyun. Son olarak ta (tekrar) ısıttığınız kremalı sosu gezdirin. Sıcak olarak servis edin. TİJENDEN NOT: Patatesleri rendeledikten sonra derin dondurucuda bir süre bekletmemizin sebebi kızarırken daha kıtır kıtır olması için. Siz kızartmak istemiyorsanız yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye patatesleri parça parça koyup üzerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Kremalı sosa arzu ederseniz baharat çeşitlerini ekleyip değişik tatlar elde edebilirsiniz.
|



Krema Soslu İGLO Alaska Mezgit
. Devamlı onunla oyun oynamamı istiyor. Mutfağa girdiğimde Anne yanımda kal diye ağlamaya başladığında galiba akşam kahvaltı yapsak iyi olur diyorum
.
. Özellikle şok dondurma özelliği sayesinde içindeki besin değerlerini ve tüm proteini koruması tercih etmemdeki en önemli sebep.

















Yorumlar
İGLO yu; tansaşta, migrosta, carrefourda, realde, kipada ve bütün büyük marketlerde donuk ürünleri satılan bölümde bulabilirsin.
sevgiler Alıntı
, Alıntı
Çocuğuma da güvenle ve huzurla yediriyorum.
Sevgilerimle
Sizin tarifleriniz çok beğendim. Çok pratik ve çok güzel.
Ellerinize sağlık
Sevgiler Alıntı
iglo ürünlerini bende tercih ediyorum
kalite acisindan dondurulmus gidalarda
cok iyi cünki ellerine saglik sevgiler Alıntı
Gerçekten sadece görüntüsü değil lezzeti de süper. Hiç balk yemeyen birisine özellikle çocuklara rahatlıkla yedirebilirsini z. İGLO benim bugüne kadar gördüğüm en kaliteli donuk gıdadır.
Herkese tavsiye ederim.
Sevgiler.
Yine beklerim Alıntı
Çok nefis görünüyor,eller inize sağlık.. Alıntı
Teşekkürler tarif için Alıntı
İGLO Mezgit Balık lezzet olarak ta çok güzel oldu. Tavsiye ederim.
Sevgiler Alıntı
Balık nefis olmuş,ellerine sağlık…
SEVGİLER. Alıntı
Haftasonu deneyeceğim
Ellerinize sağlık Alıntı
RSS beslemesi, bu iletideki yorumlar için.